Suma totala alocata pentru alegerile parlamentare din toamna este de 160 de milioane de lei, candidaturile pot fi depuse pana in 21 octombrie, iar campania va incepe in 31 octombrie si se va incheia in 29 noiembrie, la ora 7:00.
Executivul va publica in Monitorul Oficial actul normativ privind data alegerilor la 1 septembrie, avand in vedere ca legislatia prevede ca data scrutinului trebuie adusa la cunostinta opiniei publice cu cel putin 90 zile inaintea votarii, transmite, miercuri, NewsIn.
In a treia zi de la stabilirea datei alegerilor, vor fi desemnati judecatorii din Biroul Electoral Central (BEC), iar in termen de 24 ore de la investire, deci pana in data de 4 septembrie, va fi ales presedintele BEC.
Cel mai tarziu in 7 septembrie vor fi stabilite masurile privind organizarea alegerilor, respectiv modelele listelor electorale permanente si suplimentare, ale listei membrilor organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, modelele stampilei birourilor electorale si ale stampilei cu mentiunea "VOTAT", ale listei candidatilor, ale declaratiei de acceptare a candidaturii, respectiv de renuntare la candidatura.
In acelasi termen va fi aprobat bugetul necesar organizarii alegerilor.
Pana in 21 septembrie vor fi desemnati judecatorii din birourile electorale de circumscriptie. In termen de 24 ore de la data desemnarii acestora vor fi alesi presedintii birourile electorale de circumscriptie.
Pana in 24 septembrie autoritatile competente vor comunica birourilor electorale de circumscriptie numarul minim de semnaturi necesar pentru sustinerea candidaturilor independente in fiecare colegiu uninominal.
La aceeasi data va fi adus la cunostinta opiniei publice numarul de alegatori inscrisi pe listele electorale permanente ale fiecarui colegiu uninominal.
Cel tarziu