Primarul Petru Harambasa, din localitatea Turnu-Ruieni, judetul Caras-Severin, a inchiriat pe 50 de ani un munte intreg pentru suma de 3.000 de euro pe an, adica 250 de euro pe luna. Muntele Mic este o zona in care se afla vestigii dacice si fortificatii construite in Evul Mediu. Pe muntele inchiriat de primar, un investitor romano-suedez urmeaza sa construiasca un parc eolian ce va ingloba nu mai putin de 26 de instalatii de producere a energiei neconventionale. Dupa construirea parcului eolian, accesul in zona, chiar si pentru pastorit, va fi interzis pe o raza de 500 de metri de fiecare instalatie.
Afacerea “Muntele Mic” a fost pusa la cale anul trecut de catre primarul pesedist Petru Harambasa, care a fost intre timp reales in functie, si patronul sereleului Wind Energy, Emanuel Muntmark. Este vorba de un contract de asociere pe 50 de ani intre Primaria Turnu-Ruieni si firma respectiva, prin care ultima primeste dreptul de a-si amplasa “morile de vant” pe Muntele Mic pentru suma de 3.000 de euro pe an, adica 250 de euro pe luna. Vestea inchirierii muntelui a fost aflata abia anul acesta, atunci cand cei care vor administra platoul pe urmatoarea jumatate de secol au venit la fata locului pentru a demara proiectul. Asa s-a aflat de contract si de faptul ca atat activitatile turistice, cat si cele de pastorit in zona vor fi interzise foarte curand. Mai multe organizatii non-guvernamentale au redactat proteste catre prefectura, agentia de mediu si guvern, pentru a opri dezastrul.
Integral in Gardianul. Primarul Petru Harambasa, din localitatea Turnu-Ruieni, judetul Caras-Severin, a inchiriat pe 50 de ani un munte intreg pentru suma de 3.000 de euro pe an, adica 250 de euro pe luna. Muntele Mic este o zona in care se afla vestigii dacice si fortificatii construite in Evul Mediu. Pe muntele inchiriat de primar, un investitor romano-suedez urmeaza