Consumul zilnic de ciocolată neagră, timp de două săptămâni, poate reduce semnificativ riscul producerii unui atac de cord, arată un studiu realizat de cercetătorii italieni în colaborare
Consumul zilnic de ciocolată neagră, timp de două săptămâni, poate reduce semnificativ riscul producerii unui atac de cord, arată un studiu realizat de cercetătorii italieni în colaborare cu cei americani, citaţi de DailyMail.
Explicaţia constă în faptul că ciocolata neagră consumată frecvent reduce tensiunea arterială şi riscul de diabet, ambele afecţiuni fiind responsabile de producerea atacurilor de cord şi a atacurilor cerebrale.
Ciocolata neagră conţine o concentraţie mare de cacao (75%), ingredient bogat în flavonoide. Deşi, până în prezent, au mai fost realizate studii cu privire la efectul ciocolatei negre asupra sănătăţii, niciunul nu a subliniat efectele imediate pe care aceasta le are în prevenirea afecţiunilor.
Cercetătorii au mai evidenţiat faptul că ciocolata cu lapte sau cea albă nu are acelaşi efect benefic.