Mercurialul electoral incepe sa iasa la iveala, in conditiile in care abia peste doua luni va debuta, oficial, campania pentru alegerile parlamentare, "preturile" cerute de partide mergand de la 2.500 de euro pana la sume de sapte-ori mai mari, pe cap de candidat.
Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, spune ca formatiunea se gandeste sa impuna plata, de catre fiecare candidat la parlamentare, a unei sume pentru campania de la nivel national, precizand ca aceasta contributie va fi "modesta".
"Ne gandim si noi la o contributie a fiecarui candidat pentru campania de la nivel national, pentru machete, pentru clipuri, publicitate, care ii va ajuta si pe ei, in circumscriptiile uninominale in care candideaza", a declarat Corlatean, citat, joi, de NewsIn.
Corlatean a mai spus ca fiecare trebuie sa-si finanteze parte din campania proprie, dar sa si contribuie cu o suma pentru campania de la centru. Liderul PSD a aratat ca sumele vor fi "modeste, strict in limitele legii si in functie de situatia partidului".
"Nu pot sa-i cer cuiva de la Maramures sau Neamt sa vina cu o suma mare. Nu pot sa-l sugrum pe candidat sa-i cer sa aduca bani la partid, cand mai are o campanie a lui de platit. In orice caz, afirmatia lui Dan Motreanu, ca la PSD se dau 15.000 de euro, este o mare prostie", a mai aratat el.
Aristide Roibu, trezorier PSD, spune si el ca fiecare candidat ar putea plati pentru campania nationala, dar ca aceasta contributie ar trebui sa fie dupa propriile posibilitati.
Si PD-L ar putea introduce o asemenea contributie de campanie, dupa cum a precizat joi pentru NewsIn vicepresedintele formatiunii Adriean Videanu.
Miercuri, seful de campanie a PNL, Dan Motreanu, declarase pentru NewsIn ca fiecare candidat PNL trebuie sa contribuie cu suma de 2.500 de euro la bugetul de campanie, sustinan