Criza creditelor americane a bulversat şi clasamentul reprezentantelor sexului frumos. Sursa: ReutersSursa: Reuters
1 /.
Cancelarul german Angela Merkel a fost declarată, pentru al treilea an consecutiv, cea mai puternică femeie din lume de către revista americană „Forbes“.
Dintre cele 100 de femei prezente în topul „Forbes“, 54 sunt directori executivi de mari companii, precum PepsiCo, Xerox, Yahoo!, Hyundai, Kraft Foods sau Areva, 23 s-au făcut remarcate pe scena politică, iar restul au avut succes în media şi la conducerea unor organizaţii nonprofit, precizează Reuters.
O treime dintre ele se află pentru prima oară în top. Este şi cazul Sheilei Bair, directoarea autorităţii care anunţă falimentele bancare din SUA, intrată direct pe poziţia a doua, dar şi al Cristinei Fernandez Kirchner (locul 13), care a câştigat, anul trecut, alegerile prezidenţiale din Argentina.
Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, continuă să se numere printre cele mai puternice reprezentante ale sexului frumos, situându-se pe locul al şaptelea, după ce, în 2007, a fost pe patru. Şi senatoarea democrată de New York Hillary Clinton a căzut trei poziţii anul acesta, ajungând pe locul 28.
Actuala primă-doamnă a Statelor Unite, Laura Bush, a ocupat locul 44.
Iulia Timoşenko, mai tare decât Laura Bush
Mai apreciate decât Hillary Clinton au fost premierul ucrainean, Iulia Timoşenko (locul 17), preşedintele Partidului Naţional al Congresului Indian, Sonia Gandhi, şi preşedintele Republicii Chile, Michelle Bachelet (locul 25). Ministrul israelian de externe, Tzipi Livni (locul 52), a reuşit, la rândul său, să se situeze înaintea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii (locul 58).
Într-o lume în care puterea este asociată cu banii şi politica, pre- şedintele Organizaţiei Mondiale a S