PSD-iştii ar putea plăti 25.000 de euro, liberalii - 2.500 de euro, iar PDL-iştii 1.400 de euro PNL a instituit taxa de candidatură, în timp ce la PSD se va plăti cotizaţia după ce
PSD-iştii ar putea plăti 25.000 de euro, liberalii - 2.500 de euro, iar PDL-iştii 1.400 de euro
PNL a instituit taxa de candidatură, în timp ce la PSD se va plăti cotizaţia după ce candidaţii vor fi validaţi.
Social-democraţii vor să creeze un fel de CAR pentru campania electorală. Sumele cu care candidaţii vor cotiza la trezoreria de partid vor ajunge într-un fond din care fiecare se va putea "servi" dacă în timpul campaniei rămâne în "pană" financiară.
Pentru că la PSD sunt mult mai mulţi candidaţi decât colegii, concurenţa ajungâng la şapte pe loc, potrivit unor surse din partid, nu se discută încă pe faţă despre astfel de cotizaţii, pentru că niciun candidat nu e sigur de validare.
Sursele citate au menţionat că nici după ce se vor stabili candidaţii nu va exista o decizie formală. Sumele vehiculate se situează în jurul a 25.000 de euro şi pot creşte până la 50.000. Candidaţilor PSD li s-a mai spus să se aştepte să cheltuiască cel puţin 100-150 de mii de euro la alegerile din toamnă.
Ceartă la PNL pe taxa de candidatură
Liberalii au opinii diferite faţă de decizia conducerii centrale privind contribuţia de 2.500 de euro pentru campania electorală pe care candidaţii partidului trebuie s-o achite până la 1 septembrie. Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, care va candida într-un colegiu din Iaşi, a declarat ieri că nu ştie dacă va plăti, întrucât este vorba despre "o participare benevolă, voluntară".
"Dacă eu vreau să o dau, o dau, dacă nu, nu mă poate obliga nimeni să o dau", a spus Iorgulescu la şcoala de vară a tineretului liberal. El a susţinut, asemenea mai multor liberali, că nu a primit niciun mesaj pe acest subiect, pe mobil