Cea mai aglomerată arteră a Capitalei s-a umplut cu oaze de carte. Sursa: Vlad StănescuSursa: Vlad Stănescu
1 /.
Cultura îşi face loc dând din uşile librăriilor, printre vitrine strălucitoare, bijuterii, pantofi scumpi şi genţi exclusiviste de pe Bulevardul Magheru. Odată cu deschiderea magazinului Diverta Magheru, numărul locurilor unde se vinde carte a ajuns la cifra magică şapte. Miezul capitalismului românesc de după Revoluţie s-a transformat, de-a lungul anilor, în locul unde nu mai duci la nas doar parfumuri scumpe, ci cărţi care miros a nou şi a vechi.
Un ceai cu muzică la Cărtureşti, albume de artă la NOI, carte veche la „Mihail Sadoveanu“, cărţi de poveşti la Papirus. Ai suficient timp să le vezi şi din maşină, chiar dacă unele firme au rămas ascunse în litere vechi. Acum, s-a aşezat în mijlocul librăriilor vechi pe bulevard, una nouă: Diverta Magheru. Mare cât fostul magazin Eva, al cărui loc l-a şi ocupat, magazinul, care depăşeşte conceptul de librărie ajungând la cel de „filosofie de shopping“, oferă tot ce-ţi trece prin cap de la condimente şi accesorii pentru bucătărie la obiecte de design interior. Aşa arată cea mai circulată arteră a Capitalei: s-a aglomerat de cultură.
„Clienţii noştri sunt fideli“
Una dintre oazele de carte prin care au trecut milioane de oameni de-a lungul celor 13 ani, de când stă în centru, este Sala Dalles (Libră ria NOI). Acolo sunt cărţi rare de anticariat, antichităţi, noutăţi, oameni care ştiu despre ce e vorba când întrebi de-o noutate şi clienţii care caută cu drag în locuri de ei ştiute volumele, revistele, rândurile preferate. A fost achiziţionată de RTC, deci face parte din aceeaşi castă cu Diverta, dar angajaţii de la NOI sunt siguri pe prietenii lor. „Clienţii noştri sunt fideli conceptului de magazin şi cei care vin aici de ani buni vor veni în continuare“, spu