Companiile de finanţare nebancară acuză regimul de taxare discriminatoriu din partea notarilor şi a fiscului Creşterea pieţei finanţărilor nebancare este afectată de taxele notariale
Companiile de finanţare nebancară acuză regimul de taxare discriminatoriu din partea notarilor şi a fiscului
Creşterea pieţei finanţărilor nebancare este afectată de taxele notariale pentru leasingul imobiliar şi de taxa de poluare auto. Companiile de profil se consideră discriminate.
"Lăsaţi-ne să ne plătim taxele" este apelul către autorităţi al companiilor de leasing exprimat ieri prin reprezentanţii săi, în numele companiior de leasing. Piaţa de leasing îşi încetineşte ritmul de creştere, iar cauzele ţin de chestiuni administrative din afara responsabilităţilor finanţatorilor nebancari.
Frânarea de anul acesta este generată de regimul de taxare aplicat abuziv de notari şi de taxa de poluare auto introdusă din luna iulie. Avansul va putea fi chiar mai mic anul viitor, având în vedere previziunile privind contextul internaţional.
"Piaţa de leasing a avut în ultimul timp o evoluţie foarte bună şi ar putea fi şi în continuare un factor de atenuare a eventualelor evoluţii globale asupra economiei româneşti", ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Societăţilor Financiare ALB, Jean Claude Boloux.
Pentru ca rolul de susţinător al creşterii economice să fie menţinut, este necesar ca leasingului să i se permită finanţarea de proiecte imobiliare cu impact, complexe administrative şi spaţii de producţie.
O afacere pentru… notari
După ce se părea că legea a clarificat acest aspect, notarii continuă să taxeze de două ori operaţiunile aferente leasingului imobiliar. În contractele de leasing, primul proprietar este compania de leasing, iar după ultima rată achitată se face transferul proprietăţii către beneficiarul finanţării.
Conform dat