Persoanele fără un partener de viaţă sunt mai expuse declinului mental Alţi factori care ne influenţează în mod negativ memoria sunt fumatul, unele alimente precum brânza de soia,
Persoanele fără un partener de viaţă sunt mai expuse declinului mental
Alţi factori care ne influenţează în mod negativ memoria sunt fumatul, unele alimente precum brânza de soia, afecţiunile tiroidei, depresia şi fumatul.
Activităţile pe care le realizăm zilnic, de la medicamentele pe care le luăm până la alimentele consumate, pot avea un impact foarte mare asupra capacităţii noastre cognitive, arată un studiu prezentat de site-ul de ştiri CSCNews. Printre factorii care ne influenţează memoria se numără fumatul, consumul de carbohidraţi, afecţiunile tiroidei, depresia şi bolile cronice.
În timp ce majoritatea persoanelor consideră tofu (brânza de soia) o alternativă alimentară sănătoasă, noile cercetări în domeniu au arătat că excesul de tofu poate duce la creşterea riscului pierderilor de memorie.
Un studiu al cercetătorilor de la Universităţile Loughborough şi Oxford, care a inclus peste 700 de persoane cu vârste între 52 şi 98 de ani, a arătat că cei care au consumat tofu cel puţin o dată pe zi s-au supus unui risc crescut de a suferi de demenţă sau pierderea memoriei.
Fumatul deteriorează activitatea cognitivă
Pe lângă limitarea consumului de tofu, un alt sfat pentru menţinerea integrităţii cognitive constă în reducerea consumului de carbohidraţi, deoarece aceştia favorizează apariţia bolii Alzheimer. Un studiu publicat în Arhivele de Medicină Internă arată că adulţii care fumează prezintă un risc crescut de a suferi de memorie deficitară.
Rezultatele au fost formulate în urma realizării unei paralele între fumători şi persoanele care s-au lăsat de fumat, aceştia din urmă fiind mult mai protejaţi împotriva afecţiunilor cognit