După ce a devenit publică informaţia privind cotizaţia de 2.500 de euro care li se cere candidaţilor liberali, ieri, mai toate partidele au admis că le vor cere membrilor lor să doneze bani pentru campanie.
După ce a devenit publică informaţia privind cotizaţia de 2.500 de euro care li se cere candidaţilor liberali, ieri, mai toate partidele au admis că le vor cere membrilor lor să doneze bani pentru campanie. De altfel, liberalul Dan Radu Ruşanu a apreciat că perceperea unei contribuţii din partea tuturor candidaţilor partidului este "o chestie normală", iar contribuţia cu pricina este una "benevolă, dar obligatorie". În dezacord cu acest lucru s-a arătat ministrul Adrian Iorgulescu, care a spus că cei 2.500 de euro nu reprezintă o taxă, ci doar o contribuţie benevolă a candidaţilor, însă imediat a fost avertizat de cordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, că dacă nu plăteşte nu se va găsi pe listă.
PROPUNERI. Şi la PD-L se va percepe o contribuţie individuală la campania naţională, secretarul executiv Elena Udrea avansînd suma de 50 de milioane de lei. "Noi am făcut o propunere, dar nu s-a luat nici o decizie prin care fiecare candidat, în măsura posibilităţilor, să încerce să contribuie la campania naţională cu o sumă de 50 de milioane de lei. Conducerea PD-L va dezbate această propunere", a spus Udrea. Şi PSD se gîndeşte să impună fiecărui candidat la parlamentare plata unei sume care să contribuie la campania de la nivel naţional, secretarul general Titus Corlăţean precizînd pentru NewsIn că va fi vorba despre o contribuţie "modestă". Trezorierul PSD, senatorul Aristide Roibu, a anunţat, în schimb, că va propune BPN constituirea la nivelul partidului a unui fond de 3 milioane de euro, din donaţii de la candidaţi şi organizaţii, dar a precizat că cei care vor candida nu pot fi obligaţi să facă donaţii. "As