În luna august, medicii de urgenţă de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi au înregistrat un număr record de persoane implicate în accidente de motoscutere. "Avem chiar şi două În luna august, medicii de urgenţă de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi au înregistrat un număr record de persoane implicate în accidente de motoscutere.
"Avem chiar şi două cazuri pe zi. În general, în acest fel de accidente, sînt implicaţi foarte mulţi tineri. Spre exemplu, chiar azi-noapte am adus doi baieţi din Tomeşti. Aceştia au 22, respectiv 24 de ani. În prezent cei doi sunt în comă, iar prognsticul este rezervat", a declarat dr. Diana Cimpoeşu, medicul şef al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon". Principalul motiv pentru care victimele ajung în stare gravă este faptul că cei care circulă cu motoscutere nu poartă echipament de protecţie.
Ce riscă şoferii neatenţi
Conform regulilor impuse de Poliţia Rutieră, pentru a putea conduce un motoscuter, şoferii trebuie să aibă 16 ani împliniţi, să deţină asupra lor şi să prezinte la control actul de identitate, certificatul de înregistrare al vehiculului, dar şi adeverinţa de abolvire a cursului de legislaţie rutieră, eliberată de o şcoală de şoferi. Mai mult, aceştia trebuie să poarte obligatoriu cască de protecţie şi să circule permanent cu faza mică aprinsă. În cazul în care şoferul este suprins fără cască acesta riscă o penalizare de 51 de lei.