Eu cred ca, din punct de vedere al climei, ne apropiem tot mai mult de marele desert mexican. Trebuie sa ne impacam cu situatia si sa ne adaptam la realitate. Faza cu micii si salata de vinete cu maioneza in perioada asta trebuie sa inceteze, altfel o ent
Saptamana trecuta cred ca vreun prieten de-al meu restaurator despre care oi fi scris cate ceva mi-a dorit toate cele bune, ca numai priceperea doctoritei de la Salvare m-a salvat. Dar si pe aceasta cale anunt ca sunt viu, am supravietuit si acestui atentat. Saga merge mai departe.
Asa ca, proaspat scapat de chinuri si obligat la un regim alimentar spartan, m-am bucurat ca s-a mai deschis un restaurant mexican. Care pana la urma s-a dovedit a fi singurul. Proprietarul, un roman care a stat prin State vreo trei decenii, se aliase cu niste romani sadea de pe la noi si deschisesera un restaurant mexican pe Tunari. Dar repede a ajuns la concluzia ca, daca el credea ca stie totul despre bandidos din Sierra Madre, nu mai stia cum sta treaba prin Romania.
Prin urmare, dupa experienta sa cu partenerii romani, omul a hotarat sa mearga solo. Si a deschis un alt restaurant mexican, numit El Torito. E un colt de Mexic, viu colorat, cu sombreros mari pe perete, reproduceri dupa Diego Rivera si Simon Silva si cu aplice vesele in forma de soare. Cat sa te simti vesel si viu.
Adevarul e ca bucataria mexicana e una dintre cele mai renumite din lume, pe langa cea frantuzeasca, italiana si chinezeasca. E o combinatie fascinanta de ingrediente folosite de bastinasii azteci si mayasi (avocado, cartofi dulci, vanilie) cu cele aduse de conquistadori - orez, vita, porc. In principiu, a fost prima bucatarie fusion a lumii.
Proprietarul de la El Torito a pastrat ce-i mai bun din bucataria mexicana (multe dintre ingrediente sunt importate chiar de la origine), iar rezultatele sunt irezistibile. Ch