Deşi sunt principalii acuzaţi de creşterea infracţionalităţii, conaţionalii noştri nu sunt comunitatea cu cele mai multe persoane condamnate şi închise Românii au ajuns din nou în
Deşi sunt principalii acuzaţi de creşterea infracţionalităţii, conaţionalii noştri nu sunt comunitatea cu cele mai multe persoane condamnate şi închise
Românii au ajuns din nou în atenţia politicienilor italieni ca fiind principalii vinovaţi de infracţiunile comise
în Peninsulă.
Ultimul caz exploatat la maxim de presa italiană a fost cel al celor doi români care au agresat cu bâtele un cuplu de olandezi la Roma şi au violat pe rând femeia.
Episodul de la Roma a coincis cu publicarea ultimului raport al Administraţiei Penitenciarelor din Italia care relevă că 73% din totalul deţinuţilor străini comunitari sunt români.
Reacţie vehementă
Cea mai dură reacţie legată de această cifră a venit de la Stefano Pedica, vicepreşedinte al Comisiei de Politici Comunitare din Senat. "Sunt date care te sperie, cu infracţiuni care merg de la violenţă, trafic de droguri, vânzări de arme la prostituţie şi foarte multe furturi", a spus Pedica.
Senatorul a mai spus: "Nu putem umple puşcăriile noastre cu aceşti delincvenţi, trebuie să-i trimitem din Italia fară ca să cheltuim nici măcar un euro să-i ţinem. Directorii puşcăriilor sunt miraţi de atâta toleranţă şi de lipsa unui regulament, care să impună unei ţări cu o rată de infracţionalitate aşa mare să-şi ia puşcăriaşii acasă şi nu să ne facă pe noi să cheltuim bani."
Potrivit Ministerului Justiţiei, statul italian cheltuie aproximativ 70.000 de euro pe an pentru un deţinut, adică 191 de euro pe zi.
Sunt românii cei mai răi?
Pe data 30 iunie 2008, în penitenciarele italiene se aflau 2.828 de cetăţeni români. Cifra reprezintă 72,6% din numărul deţinuţilor comunitari.
Următoarea ţ