Potrivit revistei Forbes, Elveţia şi Germania au cele mai multe oraşe cu un grad ridicat al calităţii vieţii. Pe primul loc se află Zurich, un oraş cu o populaţie de de mai puţin de patru sute de mii de locuitori amplasat în vecinătatea Alpilor şi a lacului Zurich. Locuitorii se bucură de peste 2.000 de baruri şi restaurante, şi de cel mai scăzut nivel al taxelor din Elveţia. A doua poziţie a clasamentului este ocupată de Viena, oraş al cărei centru a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO.
Pe poziţia a treia se află Geneva, oraşul care tinde să devină global prin numeroase facilităţi de private banking, spitale particulare şi şcoli internaţionale.
Următoarele trei locuri sunt acaparate de Germania. Dusseldorf, Munchen şi Frankfurt s-au detaşat în topul oraşelor cu grad ridicat al calităţii vieţii. Dusseldorf are o infrastructură şi conexiuni de transport internaţional dezvoltate. Oraşul, aflat pe malul Rinului, este considerat centrul de modă şi shopping din Germania şi este sediul unora dintre cele mai mari companii germane.
Pe poziţiile cinci şi şase se află alte două oraşe germane, Munchen şi Frankfurt. Primul dintre acestea, cu o populaţie de 1,3 milioane de locuitori, este cel mai mare din topul celor zece oraşe europene şi este renumit atât pentru un festival anual al berii, cât şi pentru economia dezvoltată, cu toate că nivelul de poluare este ridicat.
Frankfurt este capitala financiară a Germaniei, are o arhitectură spectaculoasă, precum şi spitale, magazine şi o economie puternică. Printre elementele negative se află traficul intens şi lipsa de locuinţe în centrul oraşului.
Traiul în Copenhaga, al optulea oraş din clasament, este destul de scump, însă este unul dintre oraşele cu cele mai bune facilităţi medicale şi şcoli internaţionale. Următorul pe listă este Amsterdam, recomandat