Spaniolii, care nu consumă peşte de apă dulce, sunt supăraţi pe românii care le mănâncă somnii şi crapii din râuri şi din deltă Mai mult, localnicii au înaintat organelor
Spaniolii, care nu consumă peşte de apă dulce, sunt supăraţi pe românii care le mănâncă somnii şi crapii din râuri şi din deltă
Mai mult, localnicii au înaintat organelor competente o reclamaţie prin care îi acuză pe unii dintre copatrioţii noştri că produc un adevărat dezastru ecologic.
Fluviul Ebru, care traversează comunităţile Cantabria, Castilla y Leon, La Rioja, Navarra, Ţara Bascilor, Comunitatea Valenciană şi Aragon, se varsă în Mediterana printr-o deltă, loc de întâlnire al pescarilor amatori din Spania.
"Delta este acum un paradis pierdut. Acum trei ani era un ecosistem echilibrat, până când au venit românii şi au scos, sub ochii noştri, tone întregi de crap. Sunt pescari care nu respectă niciuna dintre normele noastre", spune Pablo Ferrer, pescar amator.
În urmă cu câteva luni, Consiliul de Agricultură şi Pescuit al Guvernului Autonom din Catalunya a primit o serie de reclamaţii prin care federaţiile de pescari avertizau asupra prezenţei unor "grupuri de români care pescuiesc intensiv pe Ebru, probabil în scopuri comerciale". Conform legilor din Catalunya, peştele prins în apele dulci trebuie eliberat.
"Românii <> 24 de ore, în ture. Sunt organizaţi, peştii sunt depozitaţi în congelatoare sau sunt puşi la uscat. Constant, vin furgonete în care se încarcă prada", afirmă Pepito Busón, preşedintele Societăţii de Pescuit Sportiv din Riba-Roja. În urma unui control, Garda Civilă a surprins un grup de români care pregătea pentru transport 12 crapi.
"O problemă de educaţie"
"Între pescarii spanioli avem o imagine la fel de proastă cum avem şi la alte capitole. Pe malul Ebrului se fac comentarii neplăcute la adresa noastră, suntem acuzaţi de