Tânărul Dragoş Anoaica a făcut o pasiune din ceea ce pentru mulţi bucureşteni înseamnă un coşmar: mijloacele de transport public. Sursa: Răzvan vălcăneanţu
1 /.
S-a îndrăgostit mai întâi de tramvaie, din mers. Avea 4-5 ani şi - pentru că la grădiniţă a ajuns destul de târziu - bunica îl plimba pe traseul tramvaiului 41, dintr-un capăt în altul. Din staţie în staţie, a ajuns să ştie tramvaiele. Apoi troleibuzele şi autobuzele - după nume, modele şi indicative, ce ţin loc de alinturi.
Îl cheamă Dragoş Anoaica, are 19 ani şi a făcut un hobby din ceea ce mulţi înjură în fiecare zi, pe motiv de întârzieri şi aglomeraţie. Bucureştenii urcă repede să caute loc şi n-au timp să se mai uite cu admiraţie la un autobuz reuşit. Dragoş însă pare să respire pentru asta.
Are chiar şi o pagină de internet, pe care a aşezat frumos tot ce a prins pe trasee şi prin depouri. Plăcuţe cu nume de staţii, maşini de intervenţie, tot ce se poate. Se mai miră cineva că, acum un an, a devenit student la Transporturi şi că ar vrea să lucreze la Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) sau la Căile Ferate?
Mii de poze şi un forum
Ne întâlnim la Favorit, în Drumul Taberei. Pentru a ne recunoaşte, precizează că va sosi cu un autobuz 368, cu numărul 1418, dacă am reţinut bine. În rest, tricou în dungi alb-negre şi blugi. Atârnat de gât, poartă un aparat de fotografiat, cu care e gata să prindă tot ce e mare, se mişcă şi are motor.
De trei ani face fotografii şi tot de atunci are şi site-ul transportbucuresti. trei.ro. Ca el mai sunt destui. „Avem o asociaţie numită «Transira», ţinem cu toţii legătura prin intermediul unui forum, deschis de cineva din Mediaş“, spune Dragoş. În total, s-au adunat pe internet aproximativ 1.000 de poze cu mijloace de transport public şi 1.200 cu trenuri. În căutarea lor umblă mult, prin