Cele trei partide mari şi-au anunţat potenţialii prim-miniştri de după alegerile din această toamnă. La PD-L lucrurile sunt destul de clare. Prim-vicepreşedintele Theodor Stolojan a declarat ieri că va accepta rolul de candidat pentru funcţia de prim-ministru, dacă democrat-liberalii i-o vor cere, şi a precizat că nu va candida la un post de parlamentar la alegerile din toamnă. „Dacă eu voi fi desemnat de către partid drept candidat pentru funcţia de prim-ministru, sigur că va trebui să îmi îndeplinesc acest rol, cu tot ce înseamnă el, la nivel naţional, în teritoriu“, a declarat Stolojan la Şcoala de vară a tineretului pedelist. El a mai precizat că nu va candida la alegerile parlamentare din această toamnă ţinând cont, în primul rând, de faptul că este europarlamentar.
Călin mai vrea o dată Actualul şef al guvernului, preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat ieri, în deschiderea lucrărilor Delegaţiei Permanente a PNL, că doreşte să fie candidatul partidului pentru un nou mandat de premier. „Vă anunţ cu mândrie şi entuziasm că vreau să fiu candidatul PNL la funcţia de prim-ministru al României“, a afirmat Tăriceanu în faţa membrilor Delegaţiei Permanente, susţinând că este „mândru“ că este preşedintele PNL, dar şi şef al guvernului. Tăriceanu a informat, de asemenea, că va candida pentru un post de parlamentar, în colegiul numărul 2 din Bucureşti.
Mircea „poate şi vrea“ Cât despre PSD, s-a clarificat ceea ce era de aşteptat. Liderul Mircea Geoană a recunoscut ieri, la Alexandria, că „poate şi vrea“ să fie prim-ministru al unui guvern PSD-PC care „să ducă România acolo unde merită“ şi a precizat că acesta este „legământul“ pe care îl face. Liderul PSD a explicat că o candidatură a sa este normală pentru PSD, de vreme ce şi în perioada 2000 - 2004 preşedintele partidului, Adrian Năstase, a fost şi premier. „Preşedintele partidului va conduce ace