Înainte de a cumpăra un mobilier scump, care nu se asortează, luaţi în calcul avantajele şi dezavantajele celor realizate la cerere. Sursa: Miovi Design
Specialiştii susţin că, în ultimii ani, a crescut numărul celor care aleg să-şi facă mobilierul după gusturile lor. „Românilor fie le place să comande mobilă personalizată, fie sunt nevoiţi, din cauza proastei arhitecturi a blocurilor construite în timpul regimului comunist“, spune Alin Truşcă, director general al MagazinMobila. ro.
Costă mai mult
Mobila la comandă începe să fie tot mai căutată, în special de cumpărătorii care-şi doresc ceva deosebit. „Ne adresăm clienţilor care încep să aibă un pic de cultură a domeniului, în sensul că vizitează târgurile de mobilă şi caută informaţii despre sisteme moderne“, susţine Ovidiu Tănăsescu, director general al Miovi Design, firmă de proiectare şi execuţie mobilier.
În general, preţul mobilierului comandat este mai mare decât al celui gata făcut. „Preţul îl dau dotările. La o bucătărie de 8.000-9.000 de lei, PAL-ul poate costa doar 1.200-1.300 de lei, iar dotările de calitate, sistemele de sertare, de ridicare, organizatoare pot ajunge şi la 3.500- 4.000 de lei. Aşadar, preţul depăşeşte cu mult mobila de serie, care poate costa 3.300-3.500 de lei, dar cu dotări mult mai modeste“, spune Ovidiu Tănăsescu.
Câteva avantaje
Faptul că poate fi realizată cum vreţi nu este singurul avantaj. Vă puteţi alege materialul, culoarea sau forma preferată. În plus, beneficiaţi de sfatul unei persoane avizate şi de costuri suplimentare reduse. „Mai toţi producătorii includ în preţ serviciile de transport şi montaj.
Astfel, clientul nu trebuie să facă altă muncă“, spune Alin Truşcă. În plus, „măsurătorile şi designul se stabilesc la faţa locului, clientul câştigând astfel timp şi fiind scutit de corvoada