O muzica inselatoare se aude tot mai tare dinspre partidele mari din Romania. Desi s-ar vrea un cantec angelic, vocile dogite ale candidatilor la functia de premier zgarie auzul cunoscatorilor, dar ii incanta pe fanii manelelor politice. "Cantecele" menite sa vrajeasca urechile electoratului abunda nu numai in promisiuni electorale, ci si in laude la adresa propriei persoane. La fel se comporta liderii liberali, social-democrati ori democrat-liberali, plus aliatii de conjunctura: partidul lor e cel mai bun, ei sunt cei mai grozavi, au trecut deja primii linia de sosire trasata in fata Palatului Victoria.
Tariceanu intra in competitia electorala pentru recastigarea Palatului Victoria "mandru si onorat". Geoana anunta triumfalist ca "poate si vrea" aceeasi ravnita pozitie pentru ca ar avea "o echipa redutabila" si "mandria" de a reprezenta un guvern al aliantei PSD-PC.
Stolojan se plimba, ca un cocos de lupta, in slip pe marginea piscinei, mandru de bicepsii sai, si il gaseste pe liderul PSD "neserios", iar pe cel al PNL cam uzat deja de functie.
Promisiunile sunt si ele la fel de gogonate ca si imaginea de mari biruitori afisata de candidati. Daca lui Filip ii place litera "F", lui Tariceanu ii place cifra 7 si spune deci ca PNL va face Romania a saptea putere a Europei si pentru acest obiectiv a pus pe hartie sapte prioritati. Prima: pana la sfarsitul viitorului mandat, Romania va fi castigat deja inclusiv batalia cu marea coruptie.
De invidie la asa o gaselnita, Mircea Geoana l-a reactivat pe Ion Iliescu, punandu-l sef peste ecologistii social-democrati. Ca sa-l ajute, probabil, sa monteze GPS-urile pe tractoarele cu aer conditionat pe care sustine PSD ca le vor avea toti taranii. Euforic, Geoana viseaza chiar la infiintarea unui corp national de "voluntari". Liberalul Orban explica, de altfel, ca Geoana se uita i