În urmă cu puţin timp, în faţa sediului UE de la Bruxelles, un grup de aproximativ 200 de goergieni au început o manifestaţie de protest împotriva Georgiei. În paralel cu acesta, la Tbilisi, are loc o manifestaţie similară prin care se denunţă "agresiunea rusă". "Georgia este mai unită ca niciodată, un milion de oameni au ieşit în stradă" în oraşele Georgiei, a declarat preşedintele Mihail Saakaşvili, în faţa mulţimii strânse pe principalele artere ale capitalei. Sursa: AP
1 /. "Este cea mai mare manifestaţie din istoria Georgiei. Potrivit estimărilor noastre, mai mult de un milion de oameni iau parte la lanţul uman din Georgia", a declarat viceministrul de Externe, Guiga Bokeria.
Capitala georgiană este împresurată de bennere de dimensiuni impresionante, pe care este inscripţionat "Stop Rusia".
Războinicii Reci revin în Bloc
La aproximativ o lună de la izbucnirea conflictului armat dintre Georgia şi Rusia, nu se întrevede nicio ameliorare a tensiunilor dintre cele două ţări. Mai mult decât atât, interesul Vestului, dar şi al Statelor Unite cu privire la conflictul din Caucaz este din ce în ce mai crescut.
Sâmbătă, diplomaţii georgieni au părăsit Moscova, după ce preşedintele Mihail Saakaşvili a suspendat relaţiile diplomatice cu Rusia, în semn de protest faţă de continuarea prezenţei trupelor ruseşti pe teritoriul Georgiei.
Azi, liderii europeni se întâlnesc de urgenţă la Bruxelles, iar mâine, vicepreşedintele Dick Cheney va sosi la Tbilisi într-un turneu programat. Aceste mişcări care au loc în ultimul timp par să reflecte faptul că tensiunile din Caucaz se resimt mai mult asupra Occidentului.
Deşi a trecut destul timp de la Războiul Rece, părerile cu privire la măsurile care trebuie întreprinse în vederea aplanării conflictului ruso-georgian sunt împărţite, la fel ca şi gene