Conaţionalii noştri se întorc în Peninsulă după concediul petrecut acasă cu genţile pline de brânză, ţuică, pastramă sau carne de mici După câteva săptămâni petrecute în
Conaţionalii noştri se întorc în Peninsulă după concediul petrecut acasă cu genţile pline de brânză, ţuică, pastramă sau carne de mici
După câteva săptămâni petrecute în România, aceştia încearcă să îşi aducă cu ei în Italia cât mai multe lucruri care să le amintească de locurile natale.
În perioada 25 august-10 septembrie, concediile se termină, iar românii se întorc în ţara de adopţie. La autogara Molino Dorino (Milano) autocarele sunt pline, la fel se întâmplă şi cu microbuzele care se opresc la Cascina Gobba.
Vero Oliver (26 de ani), angajat al agenţiei Atlassib Milano, povesteşte: "De pe 23 august românii încep să se întoarcă. Cam până pe 1 septembrie e cel mai aglomerat, pentru că mulţi încep munca pe întâi. După aceea se mai eliberează, dar oricum perioada 23 august-10 septembrie rămâne cea mai solicitată".
Câte puţin din tot
Spre deosebire de românii care vin cu avionul şi au limită de bagaj, cei care vin cu autocarul vin cu atât bagaj cât pot duce. Am fost totuşi curioşi să aflăm ce mai aduc românii la întoarcerea din ţară.
"Singurele lucruri pe care le aduc sunt afumăturile, pastrama, micii, brânza la borcan, frământată, câte o sticlă de vin şi una de ţuică, dar oricum foarte puţin din tot şi nu aşa ca înainte, pentru că acum le găsesc şi aici", spune Horia Săcăleanu (56 de ani), colaborator la o firmă de transport cu sediul în Cascina Gobba, Milano.
Tot el ne spune că: "Eu m-am gândit să aduc nişte produse de artizanat care "să vorbească" despre România, o figurină cu Castelul Bran, un obiect cu inscripţia "Transilvania" sau "România", portchei cu nume de botez pentru a le face cadou responsabililor mei din hotel, ei se bucură când îşi