Grupul de echipamente şi servicii energetice clujean EnergoBit, evaluat azi la circa 130 de milioane de euro, atacă sectorul energiei regenerabile printr-o investiţie într-un parc eolian, evaluat la circa 35 de milioane de euro. În aprilie 1990, trei prieteni, Ioan Socea, Pal Peter şi Ştefan Gadola, plecau din cadrul Electrica pentru a-şi deschide propria firmă în sectorul energetic. „Cånd am pornit, nu ştiam că vom ajunge la milioane de euro. Ne-am spus că dacă reuşi
Grupul de echipamente şi servicii energetice clujean EnergoBit, evaluat azi la circa 130 de milioane de euro, atacă sectorul energiei regenerabile printr-o investiţie într-un parc eolian, evaluat la circa 35 de milioane de euro.
În aprilie 1990, trei prieteni, Ioan Socea, Pal Peter şi Ştefan Gadola, plecau din cadrul Electrica pentru a-şi deschide propria firmă în sectorul energetic. „Cånd am pornit, nu ştiam că vom ajunge la milioane de euro. Ne-am spus că dacă reuşim să ne obţinem salariul pe cont propriu este foarte bine“, povesteşte Ştefan Gadola, unul dintre cei trei vicepreşedinţi şi fondatori ai EnergoBit, grup ce numără azi 17 firme din domeniul producţiei şi serviciilor de energie şi are în portofoliu clienţi precum Electrica, Transelectrica, E.ON Gaz Romånia, Enel şi proiecte industriale şi de construcţii pentru Cefin sau Polus Real Estate, parte a grupului de dezvoltare imobiliară TriGranit.
Gadola, Pal şi Socea deţin, fiecare, circa 33,3% din acţiunile grupului EnergoBit, a cărui valoare pe baza profitului şi a indicatorilor din industrie a fost evaluată de Capital la circa 130 de milioane de euro.
Din momentul înfiinţării, compania a crescut anual, în medie, cu 30%. În ultimii trei ani, ritmul a fost mult mai accentuat, pe fondul creşterii cererii de sisteme energetice complexe şi al dezvoltării sectoarelor construcţiilor şi de distribuţie a energiei, odată cu int