Femeile care beau cafea prezintă mai puţine riscuri de a dezvolta cancer de col uterin, potrivit unui studiu nipon dat publicităţii luni. Autorii studiului, realizat la cererea Ministerului nipon al Sănătăţii, au monitorizat 54.000 de femei cu vîrste cuprinse între 40 şi 69 de ani, timp de 15 ani. În perioada respectivă, numai 117 dintre femei au dezvoltat cancer de col uterin, au explicat cercetătorii de la Centrul Naţional de Oncologie din Japonia, autorii studiului. Potrivit rezultatelor studiului, femeile care consumă, zilnic, mai mult de trei căni de cafea au prezentat cu 60% mai puţine riscuri de a dezvolta cancer de col uterin, comparativ cu cele care beau mai puţin de două căni de cafea pe săptămînă. “Cafeaua poate determina o scădere a nivelului de insulină, ceea ce reduce riscul dezvoltării cancerului la nivelul colului uterin”, precizează studiul. Cercetătorii au căutat să identifice un efect similar al ceaiului verde, însă nu au găsit nicio legătură între consumul băuturii respective şi riscurile dezvoltării cancerului de col uterin.
Autori: A.B.
Femeile care beau cafea prezintă mai puţine riscuri de a dezvolta cancer de col uterin, potrivit unui studiu nipon dat publicităţii luni. Autorii studiului, realizat la cererea Ministerului nipon al Sănătăţii, au monitorizat 54.000 de femei cu vîrste cuprinse între 40 şi 69 de ani, timp de 15 ani. În perioada respectivă, numai 117 dintre femei au dezvoltat cancer de col uterin, au explicat cercetătorii de la Centrul Naţional de Oncologie din Japonia, autorii studiului. Potrivit rezultatelor studiului, femeile care consumă, zilnic, mai mult de trei căni de cafea au prezentat cu 60% mai puţine riscuri de a dezvolta cancer de col uterin, comparativ cu cele care beau mai puţin de două căni de cafea pe săptămînă. “Cafeaua poate determina o scădere a nivelului de insulină, ceea ce reduce riscul dezvol