Prunele şi produsele obţinute din prepararea acestora combat oboseala, cresc nivelul hemoglobinei şi scad febra Consumul a 10 prune oferă organismului la fel de multă energie cât o
Prunele şi produsele obţinute din prepararea acestora combat oboseala, cresc nivelul hemoglobinei şi scad febra
Consumul a 10 prune oferă organismului la fel de multă energie cât o porţie de cereale. Bogate în cupru şi zinc, fructele contribuie la combaterea depresiei.
Surse bogate de potasiu, cu un conţinut ridicat de calciu, magneziu şi fier, prunele sunt înzestrate din belşug şi cu vitamine esenţiale pentru menţinerea sănătăţii la cota performanţelor - fizice şi psihice: Vitaminele A,C,E, PP, complexul B şi betacaroten.
Fitoterapeutul Eugen Giurgiu le consideră un leac sigur pentru o serie de boli ale acestui secol. Consumate sub formă crudă, prunele sunt un excelent tonic al sistemului nervos, combat stările de oboseală, cresc nivelul hemoglobinei, scad febra şi aciditatea gastrică. În plus, curăţă intestinele, datorită efectului lor de laxativ.
Accelerează tranzitul intestinal
Consumul prunelor contribuie la combaterea depresiei şi datorită procentului de zinc şi cupru prezent în compoziţia fructului. Mai mult,10 prune aduc organismului la fel de multă energie cât o porţie de cereale. La fel de valoroase pentru organism sunt efectele laxativ, diuretic, vermifug, emolient şi dezintoxicant.
În compoziţia prunelor se găseşte şi sorbotolul, un alcool derivat din glucoză şi fructoză care contribuie la golirea rapidă a vezicii biliare şi accelerează tranzitul intestinal. Prunele sunt recomandate în combaterea a peste 70 de afecţiuni printre care bolile cardiovasculare, diferite forme de cancer, afecţiuni hepatice, anemie, ateroscleroză, dischinezii biliare, gastrite, gută, paraziţi intestinali, reumatism, surmenaj şi tromboflebite (cuprul din