HRANA. Procurorul Ion Pop-Blaga sustine ca cea mai periculoasa este carnea de vita Teorie. Nutritionistul lui Ion Iliescu spune ca multe dintre talharii, batai si crime au la baza consumul excesiv de carne si paine alba
Andrei Dumitrescu
Ioan Pop-Blaga, un procuror bihorean pasionat de nutritie, care, in 25 de ani de activitate, a anchetat sute de infractori periculosi, a reusit sa faca o clasificare a raufacatorilor in functie de meniul zilnic al acestora. Omul legii ne-a explicat ca a inteles comportamentul violent al celor pe care ii ancheta ca urmare a unui curs de medicina legala pe care l-a sustinut inca din facultate. "Este normal ca aceia care mananca multa carne sau multa paine, sa fie ceva mai agresivi decat vegetarienii. Si asta, pentru ca acizii care ataca organismul ca urmare a unei mese bazate pe carne, afecteaza creierul si genereaza irascibilitate", ne-a explicat Pop-Blaga. Procurorul a afirmat ca, in general, talharii care provin din medii sarace, sunt persoane a caror brutalitate este mult accentuata de consumul excesiv de paine alba si slanina. "Din experienta mea profesionala, pot sa afirm cu simt de raspundere ca am audiat o multime de autori care se faceau vinovati de infractiuni grave, comise cu violenta, si care nu consumau, in decursul unui an, nici macar un kilogram de mere", a mai spus procurorul.
In acest sens, magistratul sustine ca cea mai periculoasa este carnea de vita, care are un continut ridicat de acid uric, substanta care afecteaza cel mai repede creierul si scoate la lumina latura violenta a oamenilor. Autor al mai multor carti de nutritie, procurorul Pop-Blaga a devenit cunoscut dupa ce presa a relatat faptul ca Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei s-ar mentine in forma ca urmare a unei diete inspirate dintr-o carte publicata de acesta.
@N_