Compania CCCF, preluată recent de omul de afaceri Horia Simu, proprietar al Cuprom, va trece în următorii ani printr-o restructurare drastică menită a asigura un avans al afacerilor de circa
Compania CCCF, preluată recent de omul de afaceri Horia Simu, proprietar al Cuprom, va trece în următorii ani printr-o restructurare drastică menită a asigura un avans al afacerilor de circa 80% şi trecerea pe profit.
CCCF este şi acum unul dintre cei mai mari constructori din România prin prisma contractelor ce privesc lucrările pe drumuri publice. Compania are filiale în cele mai multe dintre oraşele ţării şi pachete importante de acţiuni la alţi jucători din domeniu, precum SCT sau Dunapref.
Cu toate acestea, a reuşit să acumuleze datorii totale de peste 80 milioane de euro, potrivit estimărilor actualilor proprietari, firma Wagma Holdings, controlată de Horia Simu. Pentru acoperirea acestora, Adrian Costin, viitorul preşedinte CA al CCCF Bucureşti, spune că încearcă să încaseze datorii istorice.
De la debitori se aşteaptă să fie recuperate circa 40 de milioane de euro. Wagma Holdings a apelat deja şi la o majorare de capital de 50 milioane de lei. Rămâne şi varianta vânzării unor active sau a împrumuturilor bancare.
Cărămida, soluţie de avarie
Prima modificare adusă de compania lui Simu după preluarea CCCF constă în sistarea activităţii la fabrica de cărămidă Apold Giurgiu. Nu că produsul nu ar intra în vederea noilor proprietari, însă, potrivit lui Adrian Costin, fabrica nu mai putea fi adusă nici pe linia de plutire.
De fapt, materialele de construcţie reprezintă cartea pe care noul patronat o joacă în vederea unui reviriment rapid al companiei. "E un domeniu care necesită investiţii mari, dar suntem interesaţi de dezvoltarea acestuia. Geologii companiei caută acum zone pentru o fabrică de cărămidă şi de ţigle. Vrem să n