Băutura este slab alcoolizată, poate fi preparată în casă şi este indicată bolnavilor cu probleme digestive şi hipertensivilor O ceşcuţă de bere medicinală după fiecare masă
Băutura este slab alcoolizată, poate fi preparată în casă şi este indicată bolnavilor cu probleme digestive şi hipertensivilor
O ceşcuţă de bere medicinală după fiecare masă fortifică organismul, susţin unii nutriţionişti. Licoarea este preparată prin adăugarea unui macerat din plante.
Berea medicinală se prepară în casă şi foloseşte ca materii prime de bază orzul, hameiul, apa şi drojdia. Orzul poate fi înlocuit cu boabe de grâu, de porumb, orez sau ovăz.
Reţetă de preparare
Avem nevoie de următoarele ingrediente: 10 l apă, 750 g malţ de orz, 750 g boabe de porumb, 10 conuri de hamei, 30 g drojdie de bere. Preparare: într-un vas emailat fierbem malţul şi porumbul, la foc mic, timp de patru ore.
După aceea adăugăm conurile de hamei, înfăşurate în tifon şi lăsăm licoarea să mai fiarbă 20 de minute. Apoi strecurăm berea într-un vas curat, adăugăm zahărul şi lăsăm băutura să se răcească până la temperatura de 30 de grade.
În final, adăugăm drojdia amestecând foarte bine ingredientele. Timp de două zile, berea obţinută se păstrează la rece. După această etapă licoarea o punem în sticle pe care le închidem ermetic şi le depozităm la rece. După cel puţin 24 de ore, berea poate fi degustată. Peste această bere obţinută în casă şi care conţine 5% alcool se adaugă diferite macerate din plante pentru obţinerea berii medicinale.
Astfel, berea indicată persoanelor care suferă de afecţiuni digestive se adaugă un amestec compus din 10 g de flori de pelin, 10 g de muguri de pin şi un litru de bere preparată după reţeta prezentată mai sus. Se lasă trei zile la macerat. Doza zilnică indicată este de o ceşcuţă, după mesele principale.
Poate fi consumată