Specializarea făcută după terminarea facultăţii ar trebui să aibă legătură cu jobul Experţii în resurse umane spun că masteratul oferă atuuri pe piaţa muncii. Companiile
Specializarea făcută după terminarea facultăţii ar trebui să aibă legătură cu jobul
Experţii în resurse umane spun că masteratul oferă atuuri pe piaţa muncii. Companiile recrutează mai repede un absolvent de masterat, deoarece consideră că are disponibilitatea spre învăţare continuă.
Dorinţa de a se perfecţiona cât mai mult contează în companiile aflate în căutarea forţei de muncă. "Aceasta e una dintre calităţile pe care o firmă le apreciază la angajaţii săi şi pe care le urmăresc încă din etapele procesului de selecţie", arată Dragoş Gheban, Business Development Manager la Catalyst Solutions.
De aceea, alegerea masteratului ar trebui făcută în funcţie de cât îi serveşte unei persoane în carieră. "Tematica studiată ar trebui să constituie un suport teoretic al activităţilor desfăşurate la locul de muncă, care să sprijine evoluţia în carieră a tânărului profesionist", mai spune Dragoş Gheban.
Masteratul, un avantaj
Alţi specialişti susţin că decizia de a opta pentru un anumit tip de master aparţine în totalitate viitorului angajat, care ţine cont de studiile sale şi de domeniul în care doreşte să înceapă sau să îşi dezvolte cariera profesională.
Cursurile făcute după terminarea facultăţii sunt un avantaj la angajare, în sensul că un candidat la un anumit post care are şi un masterat terminat va fi chemat mai repede la interviu.
"Un masterat nu suplineşte lipsa de experienţă, însă poate creşte şansele de angajare ale candidatului atâta timp cât cunoştinţele au fost aprofundate eficient şi au aplicabilitate", consideră Andreea Mlenajek, consultant senior pe recrutare la Perform HR.
Experţii susţin că masterul tinde să devină obligatoriu pent