Deşi anunţată, oprirea apei potabile în cea mai mare parte a oraşului i-a luat prin surprindere pe mulţi craioveni, care s-au înghesuit ieri să-şi facă rezerve de la cea mai apropiată fântână publică. 11 cartiere din Craiova au rămas fără apă potabilă ieri, de la ora 6.00, din cauza lucrărilor de deviere a conductei de apă pentru punerea în funcţiune a fântânii arteziene din Piaţa Gării. Este vorba de Bariera Vâlcii, George Enescu, Craioviţa Nouă, Brazda lui Novac, Rovine, Lăpuş, Lăpuş-Argeş, Calea Bucureşti, Calea Severinului, Valea Roşie şi centrul oraşului. Locuitorii din alte patru cartiere - Romaneşti, 1 Mai, Catargiu şi Brestei - au avut presiunea scăzută la robinete. Interdicţia a fost anunţată până pe 4 septembrie, ora 12.00.
Aprovizionare cu apă nepotabilă Craiovenii s-au trezit dis-de-dimineaţă şi, încărcaţi cu toate bidoanele pe care le-au găsit prin casă, s-au dus la cea mai apropiată fântână publică, să se aprovizioneze cu apă de băut. Ce au găsit însă acolo le-a depăşit aşteptările. Oamenii se îngrămădeau cu zecile să ia apă. Cozi interminabile s-au format până şi la sursele cu apă nepotabilă. La Fântâna Obedeanu din Craioviţa Nouă, lumea îşi umplea bidoanele cu apă, în ciuda avertismentului cu litere de-o şchioapă de pe o plăcuţă montată la vedere care spunea că apa nu este bună de băut. Unii erau convinşi că tăbliţa fusese pusă în glumă de autorităţi, în timp ce alţii credeau că a fost montată de mult, pe vremea când apa era poluată, şi autorităţile ar fi uitat între timp să ridice interdicţia. „Toate astea sunt prostii, domn’e! Eu iau apă de aici de 30 de ani şi nu m-am îmbolnăvit până acum, n-are nici o impuritate“, a spus Nicolae Majon, locuitor din Craioviţa Nouă.
Cară apa cu tramvaiul Vestea că apa de la Fântâna Obedeanu este bună de băut s-a întins în toată Craiova, astfel că ieri-dimineaţă veniseră aici locuitori din toate zonele