Alternativă la placări ceramice sau cu piatră
Grădina, în procesul de construcţie a unei case noi, este ultima care rămîne de amenajat. Şi asta atît timp cît pe durata şantierului e practic imposibil să te bucuri de verdeaţă, deoarece resturile materialelor de construcţie şi praful pot deteriora plantele şi aspectul grădinii.
Alternativă la placări ceramice sau cu piatră
Grădina, în procesul de construcţie a unei case noi, este ultima care rămîne de amenajat. Şi asta atît timp cît pe durata şantierului e practic imposibil să te bucuri de verdeaţă, deoarece resturile materialelor de construcţie şi praful pot deteriora plantele şi aspectul grădinii. Deoarece finalizarea casei coincide şi cu cea a bugetului, investiţia în spaţiul verde din jurul casei este luată ca un hobby, neapelîndu-se la specialişti. În lipsa acestora e bine ca înainte de amenajare să se facă un mic plan. Contează dacă vă doriţi corpuri de iluminat, fîntînă arteziană, porţi acţionate electric, sisteme de irigare pentru că toate echipamentele ce urmează a fi alimentate electric au nevoie de cablatură ce urmează a fi mascată de gazon sau placările în grădină.
Pentru grădini miciCa alternativă la betonarea aleilor, la dalele de grădină, piatra şi ceramica folosite pentru configurarea aleilor există acum pardoselile din bambus pentru exterior. Denumite şi decking, pardoselile din bambus pentru exterior sînt obţinute prin presarea fibrelor de bambus prin procedee tehnologice speciale, conferind lamelelor rezistenţă în timp, atît la intemperii, cît şi la acţiunea razelor UV. Bambusul se dovedeşte a fi o soluţie frumoasă pentru cei care beneficiază de spaţii verzi mici.
Naturaleţea deckingului întregeşte imaginea unei oaze mici de verdeaţă. Există mai multe sisteme de montare a acestor pardoseli de exterior, fie prin cleme speciale din oţel inoxid