Piaţa forţei de muncă este în căutare de oameni, iar fluctuaţia de personal creează mari probleme angajatorilor. Peste tot, în ziare, reviste, pe internet, în discuţiile cu prietenii auziţi de joburi interesante şi vă gândiţi să încercaţi. Apare atunci întrebarea: vreţi o carieră pe termen lung sau scurt? Companiile îşi doresc angajaţi de valoare, dar nu au un sistem care să îi motiveze şi să asigure retenţia. Aceştia primesc multe propuneri, oferte de joburi şi devin din ce în ce mai deschişi şi mai sensibili la condiţiile actualului loc de muncă. Par a fi oricând interesaţi de o potenţială schimbare. Acest cerc vicios a condus România pe locurile fruntaşe ale topului ţărilor cu deficit important pe piaţa forţei de muncă.
Patru motive pentru păstrarea locui de muncă Oferte de job există peste tot. Le auziţi oricând, fie că sunteţi interesat sau nu. Este oare momentul pentru o schimbare, ce motive aveţi să renunţaţi la cel vechi, sunt întrebări la care specialiştii în resurse umane de la www.mapp.ro vă ajută să găsiţi răspunsurile potrivite. Cercetările spun că există patru motive importante care vă pot face să rămâneţi sau nu în companie - pachetul salarial, plus beneficiile, perspectivele, mediul de lucru, adică ambientul şi relaţia cu şeful direct.
Tentaţia schimbării Chiar şi un singur motiv vă poate determina să spuneţi la un moment dat „Da, sunt interesat de o schimbare“. Cel mai important motiv pentru care angajaţii renunţă la un job este pachetul salarial, aşa cum arată toate statisticile din domeniu. Se acceptă ideea de schimbare a companiei, a mediului, a „traseului“ până la serviciu, a colegilor, a şefului, a procedurilor, a unui stil de viaţă pentru mai mulţi bani. Sunt schimbări importante. Poate minore astăzi şi mâine, dar majore cândva pentru cariera dumneavoastră. Peste câteva luni, poate un an, primiţi iar o ofertă mai bună şi sunteţi