Biroul de Valorificare Bunuri din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta a vandut, recent, un… loc de veci. Aceasta a apartinut unui constantean care a decedat si care nu avea urmasi. Cristian Dragan, seful biroului, a declarat ca, in aceste cazuri, procedura legala este deschiderea succesiunii. Proprietar de drept al bunurilor devine Ministerul Finantelor, prin directia judeteana respectiva. In cazul de fata, succesiunea a fost acceptata de catre notar, astfel ca specialistii DGFP s-au trezit ca au in gestiune un mormant situat in Cimitirul Constantin Bratescu din municipiul Constanta. "Valorificarea bunului s-a facut potrivit legislatiei in vigoare", a declarat Cristian Dragan.
Acesta a precizat ca valoarea la care s-a efectuat tranzactia a fost de 700 de lei. Nu este pentru prima data cand Serviciul de Valorificare Bunuri din cadrul DGFP scoate la licitatie bunuri neobisnuite. In administrarea acestora ajung de la terenuri agricole la masini de lux. Acum cateva luni, serviciul s-a "pricopsit" cu o limuzina americana, pentru care taxa de inmatriculare care trebuia platita depasea 10.000 de euro. In ultimii ani, finantele au scos la licitatie si importante cantitati de bijuterii din aur si argint. In multe cazuri, bunurile care ajung in custodia DGFP sunt insa greu de vandut si zac prin depozitele institutiei o perioada indelungata.
Biroul de Valorificare Bunuri din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta a vandut, recent, un… loc de veci. Aceasta a apartinut unui constantean care a decedat si care nu avea urmasi. Cristian Dragan, seful biroului, a declarat ca, in aceste cazuri, procedura legala este deschiderea succesiunii. Proprietar de drept al bunurilor devine Ministerul Finantelor, prin directia judeteana respectiva. In cazul de fata, succesiunea a fost acceptata de catre notar, astfel ca specialistii DG