Ioana Lupea: "Dacă PC era soluţia imorală, atunci PRM reprezintă soluţia amorală pentru PDL."
Numai un partid lipsit de principii îi poate acorda lui Corneliu Vadim Tudor, personaj malign în comunism şi în postcomunism, al cărui prohod îl cântă sondajele de opinie, sprijinul pentru o funcţie importantă în statul român. Soluţie e foarte mult spus, ceea ce face din întreaga tărăşenie o tragicomedie. La final, PDL va avea numai de pierdut şi nimic de câştigat din afacerea încheiată într-un cerc foarte restrâns, fără un mandat al conducerii partidului. Mulţi lideri au aflat de la televizor ce s-a întâmplat la Senat, deşi înţelegerea are, după cum se vede, un impact major asupra imaginii PDL. O fi Emil Boc un jurist eminent şi un primar excepţional, la disciplina politică a rămas repetent.
Cu ce se alege PDL de pe urma acestui act revoltător şi revelator pentru mentalităţile unor lideri PDL? Pentru că pe cuvântul lui Vadim Tudor nu pune bază nici un prunc abia scos din cristelniţă, sigur, doar cu doi secretari şi un preşedinte de comisie. Fie ea şi comisia economică, acolo unde foarte curând va intra bugetul pe 2009, an în care PDL speră să se afle la guvernare, şi tot e uriaş preţul electoral pe care-l va plăti partidul lui Emil Boc pentru asocierea cu Vadim Tudor. Cei care au jucat reputaţia partidului la obişnuita ruletă parlamentară „îmi dai, îţi dau“ având în minte viitoarea guvernare dau dovadă de infantilism politic, eufemistic spus. Nu e sigur că PDL va forma guvernul, iar dacă va fi aşa, există şi ordonanţe de urgenţă prin care bugetul poate fi modelat după nevoi. Dacă acesta ar fi singurul câştig al PDL, costul este disproporţionat de mare faţă de beneficiu.
PDL nu are de partea lui nici măcar înţelepciunea populară românească, axiomă în politica de la noi: „Fă-te frate cu dracul până treci puntea“. Pentru că puntea duce în