Locuitorii din Năvodari au făcut sute de reclamaţii la administraţia locală, nemulţumiţi de faptul că locuinţele lor sunt afectate, de ani buni, de trepidaţiile produse de trenurile care tranzitează oraşul spre şi dinspre rafinăria Rompetrol.
Astfel, ieri a avut loc o întâlnire între reprezentanţii autorităţilor locale şi cei ai Rompetrol, pentru a găsi o soluţie.
În urma discuţiilor la care au participat preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Rompetrol Rafinare, Alexandru Nicolcioiu, directorul general Cosmin Turcu şi directorul general al SC Rompetrol Logistics, Adrian Chiş, s-a stabilit că, pe o porţiune de 2,5 kilometri, viteza va fi restricţionată la 30 de kilometri pe oră. În plus, reprezentanţii au dat asigurări că zona tranzitată de trenurile cu combustibil va fi izolată fonic prin plantarea de arbuşti.
„Au refuzat înfiinţarea unei comisii mixte“
„Sunt afectate peste 2.000 de apartamente, 100 de case şi biserica ortodoxă de rit vechi. Administratorii tronsonului de cale ferată au refuzat înfiinţarea unei comisii mixte, formate din specialişti Rompetrol Logistics SRL şi Primăria Năvodari, privind constatarea pagubelor produse în casele oamenilor şi la biserică“, susţine primarul Nicolae Matei. Astfel, singura soluţie ar fi ca proprietarii ale căror case au fost afectate de trepidaţii să se adreseze justiţiei.
Asta pentru că administraţia locală a trebuit să aleagă: ori bani de la Rompetrol pentru repararea caselor crăpate, ori pentru rezolvarea problemei furnizării apei calde întreruptă de la începutul lunii august. Primarul a optat pentru a doua variantă, deoarece regia locală Ecoterm datorează CET Midia, la care Rompetrol este acţionar, peste 10 milioane de euro, iar asociaţiile de proprietari ameninţau cu ample proteste în acest weekend. „Prin înţelegerea de care au dat dovadă reprezent