Tradiţie
Târgul Olarilor la Sibiu
Cea de-a 42-a ediţie a Târgului Olarilor de la Sibiu, ce are loc, astăzi şi mâine, reuneşte peste 150 olari, de la cele mai renumite şcoli din România. Manifestarea va da ocazia sibienilor şi vizitatorilor să cunoască evoluţia şi preocupările meşterilor olari şi ceramişti, de la an la an, noutăţile şi caracteristicile celor mai reprezentative şcoli de olărit din România. Vor fi prezenţi maeştri olari din centrele renumite ale ţării, cum sunt: Horezu, Vlădeşti, Oboga, Slatina, Baia Mare, Rădăuţi, Marginea, Neamţ, Hunedoara, Corund, Caraş-Severin şi Bihor, iar maestrul olar va purta în perimetrul târgului costumul popular din zona de olărit de unde provine.
Festival
Jazz la Braşov
Deschisă ieri, la Braşov, a doua ediţie a Kronstadt Jazz Festival reuneşte 43 de artişti din 11 ţări, noutatea din acest an constând în organizarea unui „rally” cu scenă mobilă, ce va fi amplasată în diverse locaţii în aer liber. Festivalul se va desfăşura simultan, atât la Centrul Cultural Reduta, cât şi în diverse locaţii din oraş. Astăzi, spectacolele vor fi susţinute de Tomas R. Einarsson & The Reykyavik Rumberas (Islanda), Drechsler (Austria) şi Jens Winther Quartet (Danemarca/Germania). Mâine, pe scena festivalului de la Reduta vor urca Zsolt Bende Quartet (Ungaria, SUA, Austria), Paul Weiner Trio (Germania) şi Al Jawala (Germania, Franţa).
Teatru
Antigona
Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara ridică cortina, la orele 19.00, pentru Antigona. Spectacolul are ca punct de plecare piesa omonimă a dramaturgului francez Jean Anouilh, inspirată la rândul ei de drama antică a lui Sofocle. Scrisă în 1944, piesa face parte din seria „neagră”. A avut un mare succes încă de la început, mai ales că a fost privită ca o parabolă la starea de atunci a Franţei, aflată sub ocupaţie nazistă şi având o grupare progermană. Reg