Septembrie este luna in care incepe marea migratie a catorva sute de mii de studenti catre orasele universitare. Suma minima pentru o luna de studentie, in afara taxelor semestriale, se duce undeva la 600 de lei, iar daca ai fost inzestrat cu parinti potenti financiar si generosi poti savura din plin huzurul studentiei fara sa fii mereu stramtorat si fara sa simti ca nu te bucuri din plin de tinerete.
Partea intunecata a studentiei are de-a face cu mizeria din caminele in care trebuie sa umbli cu teava de dus in buzunar si sa folosesti toaletele din facultate pentru a evita boli precum hepatita, cu orele prelungite de studiu combinate cu diverse munci de compromis, de obicei part-time sau cu program de noapte, cu calatoriile regulate cu trenul pana in te miri ce colt de tara, pentru a te intoarce cu un pachet de mancare pe care nu esti sigur ca nu ti-l fura colegii in prima zi, si cu adaptarea la viata aglomerata, competitiva si adesea stresanta a Capitalei, mai ales daca ai trait intr-o localitate provinciala linistita.
Integral in Cotidianul Septembrie este luna in care incepe marea migratie a catorva sute de mii de studenti catre orasele universitare. Suma minima pentru o luna de studentie, in afara taxelor semestriale, se duce undeva la 600 de lei, iar daca ai fost inzestrat cu parinti potenti financiar si generosi poti savura din plin huzurul studentiei fara sa fii mereu stramtorat si fara sa simti ca nu te bucuri din plin de tinerete.
Partea intunecata a studentiei are de-a face cu mizeria din caminele in care trebuie sa umbli cu teava de dus in buzunar si sa folosesti toaletele din facultate pentru a evita boli precum hepatita, cu orele prelungite de studiu combinate cu diverse munci de compromis, de obicei part-time sau cu program de noapte, cu calatoriile regulate cu trenul pana in te miri ce colt de tara, pentru a te intoarc