RED Management Capital, cu un portofoliu de 350 mil. euro pe piata locala care include 22 de proprietati, este prezent in Capitala doar printr-un parteneriat pentru un ansamblu rezidential.
Compania, detinuta de fondurile Warburg Pincus din Statele Unite si GED din Spania, precum si de catre manageri, care au participatii minoritare, desi este unul dintre cei mai activi dezvoltatori de centre comerciale in afara Bucurestiului, nu a inceput un proiect de acest gen in Capitala, unde populatia are cea mai mare putere de cumparare.
"Oricat as calcula, din cauza preturilor terenurilor din Bucuresti, nu-mi ies cifrele cand ma gandesc la un centru comercial in Bucuresti. Nu avem ca strategie sa dezvoltam cladiri inalte, astfel ca este si mai greu. Totusi, in conditiile in care ritmul pietei a mai incetinit in acest an, ar putea aparea oportunitati", a declarat pentru ZF Andrew Stear, managing partner si actionar al firmei.
RED detine pe piata locala 22 de proprietati, in care a investit pana in prezent aproximativ 350 de milioane de euro, dezvoltarea completa a actualului portofoliu implicand investitii estimate la peste un miliard de euro.
Preturile terenurilor din momentul de fata fac din proiectele din Bucuresti investitii mai putin profitabile comparativ cu alte orase din provincie, iar numarul mare de investitori care si-au anuntat intentia de a construi in Bucuresti transforma proiectele de centre comerciale intr-o afacere si mai riscanta.
Stear este prezent in Romania din 1996, fiind unul dintre pionierii pietei locale de real estate, unde a fost implicat in realizarea proiectului IRIDE din Pipera, insa noua companie, RED, a finalizat primul proiect in primavara acestui an, respectiv Armonia Center Arad. La fel ca si proiectele pe care compania le are in dezvoltare la Constanta si Baia Mare, dupa finalizarea constructiilor pr