Restantele la credite ale romanilor au crescut in luna iulie la aproape 500 de milioane de euro, cu 120 la suta mai mult fata de perioada similara a anului trecut. Mai mult de trei sferturi din datoriile neachitate sunt reprezentate de imprumuturile in lei, arata datele bancii centrale, citate de Money Channel. Bucurestenii au cele mai multe restante, urmati de brasoveni, bihoreni si timisoreni.
Cele mai mari intarzieri la plata se inregistreaza la creditele in lei, de 1,3 miliarde lei, in timp ce datoriile neplatite in valuta sunt evaluate la 422 milioane de lei. Datele BNR mai arata ca, la nivelul intregii tari, pana in luna iulie, s-au acordat credite de 50,7 miliarde euro, in crestere cu 55,8% fata de volumul imprumuturilor contractate pana in iulie 2007. Din aceasta suma, mai mult de o treime a fost contractata de bucurestenii si firmele din capitala.
La polul opus se situeaza persoanele si companiile din judetele Covasna, care s-au imprumutat in lei si valuta cu echivalentul a doar 945 milioane lei, Giurgiu (1,04 miliarde lei) si Calarasi (1,18 miliarde lei), se mai observa in raportul despre comportamentul financiar al populatiei si al firmelor, publicat de BNR. Restantele la credite ale romanilor au crescut in luna iulie la aproape 500 de milioane de euro, cu 120 la suta mai mult fata de perioada similara a anului trecut. Mai mult de trei sferturi din datoriile neachitate sunt reprezentate de imprumuturile in lei, arata datele bancii centrale, citate de Money Channel. Bucurestenii au cele mai multe restante, urmati de brasoveni, bihoreni si timisoreni.
Cele mai mari intarzieri la plata se inregistreaza la creditele in lei, de 1,3 miliarde lei, in timp ce datoriile neplatite in valuta sunt evaluate la 422 milioane de lei. Datele BNR mai arata ca, la nivelul intregii tari, pana in luna iulie, s-au acordat credite de 50,7 mili