Printre proprietăţile apei fără deuteriu se numără îmbunătăţirea aspectului pielii, a calităţii somnului şi creşterea entuziasmului pentru muncă Consumul acestui tip de apă,
Printre proprietăţile apei fără deuteriu se numără îmbunătăţirea aspectului pielii, a calităţii somnului şi creşterea entuziasmului pentru muncă
Consumul acestui tip de apă, similară celei din gheţari, s-a dovedit eficient în menţinerea sănătăţii organismului, fără a avea efecte toxice.
O nouă terapie s-a dovedit eficientă în întârzierea efectelor îmbătrânirii: consumul de apă cu conţinut redus de deuteriu (un izotop al hidrogenului).
Potrivit unei echipe de cercetători români din cadrul Institutului de Cercetări din Râmnicu Vâlcea, care a descoperit o tehnologie unică de fabricare a apei cu puţin deuteriu, consumul acesteia s-a dovedit a fi extrem de eficient în păstrarea sănătăţii organismului, fără a avea efecte toxice.
Eliminarea "apei poluate" din organism
Apa cu conţinut scăzut de deuteriu este echivalentul apei din gheţari, o apă pură formată cu mii de ani în urmă, care are calităţi biologice deosebite, cu un procent scăzut al acestui izotop.
"Pe măsură ce îmbătrânim, apa din organismul nostru îmbătrâneşte şi ea şi reţine din ce în ce mai multe reziduuri sub formă de gaze.
La copii şi tineri, cantitatea de reziduuri este de patru ori mai mică decât la o persoană în vârstă. Dacă izbutim să înlocuim apa "poluată" din interiorul organismului cu o apă "nepoluată", atunci vom reuşi să dăm o nouă tinereţe organismului.
Apa cu conţinut redus de deuteriu este una din apele care fac lucrul acesta", a explicat prof. univ. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog la Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila" din Capitală.
Tratament de trei luni
"În ceea ce priveşte eficienţa apei fără deuteriu trebuie ţinut cont de faptul c