Patru volume despre personalitatile regelui Ferdinand I, reginelor Maria si Elisabeta si principesei Ileana au fost reeditate de "Humanitas", in colectia "Casa Regala". Lucrarea "Ferdinand I, intemeietorul Romaniei Mari" reprezinta o monografie istorica realizata de Eugen Wolbe, ofiter al Ordinului "Steaua Romaniei" si apropiat al familiei regale. Biograful vorbeste despre copilaria lui Ferdinand, petrecuta la Sigmaringen, despre adolescenta si viata de licean la Dusseldorf si cea de tanar militar la Kassel si Potsdam, despre studentia la Tubingen si Leipzig, infruntand, adversitatile si marile indoieli morale legate de intrarea Romaniei in razboi, rezolvate toate in favoarea poporului pe care fusese chemat sa-l conduca.
Cea de-a doua carte, "Missy, regina Romaniei", de Guy Gauthier, este despre regina Maria a Romaniei (Missy, pentru intimi), considerata una dintre figurile cele mai seducatoare ale secolului XX. "Traiesc din nou", volumul de memorii al principesei Ileana, fiica regelui Ferdinand si sora lui Carol al II-lea, este o evocare plina de farmec a principalelor momente din viata autoarei. Cea de-a patra lucrare este "Uimitoarea regina Elisabeta a Romaniei", scrisa de Gabriel Badea Paun.
Patru volume despre personalitatile regelui Ferdinand I, reginelor Maria si Elisabeta si principesei Ileana au fost reeditate de "Humanitas", in colectia "Casa Regala". Lucrarea "Ferdinand I, intemeietorul Romaniei Mari" reprezinta o monografie istorica realizata de Eugen Wolbe, ofiter al Ordinului "Steaua Romaniei" si apropiat al familiei regale. Biograful vorbeste despre copilaria lui Ferdinand, petrecuta la Sigmaringen, despre adolescenta si viata de licean la Dusseldorf si cea de tanar militar la Kassel si Potsdam, despre studentia la Tubingen si Leipzig, infruntand, adversitatile si marile indoieli morale legate de intrarea Romaniei in razboi, rezo