Inspectorul-sef adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Mures, Ioan Pora, a anuntat, vineri, ca, în urma unor controale referitoare la calitatea, etichetarea, depozitarea si modul de comercializare a alimentelor perisabile din punct de vedere microbiologic, în peste 90% din cazuri au fost constatate nereguli. Potrivit reprezentantului OJPC Mures, din cei 37 de agenti economici controlati au fost constatate abateri la 34 dintre acestia. La unitatile tip fast-food, restaurant auto-servire, bufet expres, pizzerie, snack-bar, restaurant, terase, rotiserii, berarii au fost depistate o serie de produse expirate, vesela era dezinfectata necorespunzator, în bucatarii si în spatii de depozitare era mizerie, nu erau afisate preturile. Totodata, nu era declarat gramajul la preparate si volumul la bauturi racoritoare si alcoolice. Pe lânga aceste nereguli, inspectorii OJPC Mures au mai descoperit ca preturile produselor erau greu vizibile, dar si ca existau diferente de pret între reclama si magazin, ca si abateri de informare cum ar fi elemente de identificare netraduse în limba româna sau chiar lipsa etichetelor. Inspectorii au decis, pe lânga cele 29 de amenzi contraventionale în valoare de 86.100 lei aplicate, oprirea temporara de la comercializare pentru produse în valoare de 445,7 lei si definitiva pentru produse de 664,93 lei.
Inspectorul-sef adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Mures, Ioan Pora, a anuntat, vineri, ca, în urma unor controale referitoare la calitatea, etichetarea, depozitarea si modul de comercializare a alimentelor perisabile din punct de vedere microbiologic, în peste 90% din cazuri au fost constatate nereguli. Potrivit reprezentantului OJPC Mures, din cei 37 de agenti economici controlati au fost constatate abateri la 34 dintre acestia. La unitatile tip fast-food, restaurant auto-servire, bufet ex