Cu o săptămână înaintea începerii şcolii, premierul Tăriceanu a vrut să vadă cum arată şcolile din Giurgiu după investiţiile făcute. La una dintre şcoli, primarul nu a ezitat să-l urecheze pe premier, atrăgându-i atenţia că nu i-a dat la timp banii pentru reparaţii. „Din iunie s-au întrerupt lucrările din cauză că nu a venit tranşa de bani. Acum suntem băgaţi pe lista ultimei hotărâri de Guvern şi aşteptăm să vină banii. Se lucrează pe banii constructorului, care a fost înţelegător”, i-a spus primarul din Bucşani şefului executivului. Convins că banii alocaţi pentru Educaţie au fost suficienţi, Tăriceanu a spus că „trebuie să observăm un progres constant.
Au fost peste 8 miliarde de euro daţi pentru învăţământ, iar progresele sunt vizibile”, a declarat acesta, uitând probabil că, într-un an, doar 1.500 de şcoli au obţinut autorizaţie de funcţionare, graţie investiţiilor în infrastructură. Referitor la moţiunile simple pentru Educaţie, anunţate de PSD şi PD-L, premierul a spus că sunt nefondate, bazându-se pe probleme deja rezolvate de Executiv şi că „reflectă stilul politicianist al partidelor”. Ieri, cele două partide au anunţat că vor depune două moţiuni simple, prin care cer demisia ministrului Cristian Adomniţei şi a Zvetlanei Preoteasa, şefa preunivesitarului, şi majorarea cu 50% a salariilor profesorilor. De asemenea, social-democraţii îl acuză pe ministrul Educaţiei că foloseşte resursele ministerului în scopuri electorale. (E.L.)
Cu o săptămână înaintea începerii şcolii, premierul Tăriceanu a vrut să vadă cum arată şcolile din Giurgiu după investiţiile făcute. La una dintre şcoli, primarul nu a ezitat să-l urecheze pe premier, atrăgându-i atenţia că nu i-a dat la timp banii pentru reparaţii. „Din iunie s-au întrerupt lucrările din cauză că nu a venit tranşa de bani. Acum suntem băgaţi pe lista ultimei hotărâri de Guvern şi aşteptăm să vină bani