S-a indragostit de tambal de la 3 ani si a stiut mereu ca viata lui va fi legata de "instrumentul cu bete". A transformat partituri de pian in partituri de tambal, a interpretat Chopin si Rahmaninov la Scala din Milano si a cantat etno-jazz in deschiderea concertului lui Chick Corea, in Romania. Cand nu se distreaza pe seama zvonurilor despre iminenta lui casatorie, Marius Mihalache munceste ca sa-i bucure pe oameni cu muzica lui. HotNews.ro l-a provocat pe cunoscutul artist sa spuna povestea tambalului si a carierei sale.
Cand il vezi la televizor, cantand la tambal din picioare, ai senzatia ca e stapanul scenei, ti-l imaginezi un colos, care traieste in sferele inalte ale muzicii. In realitate, Marius Mihalache nu are mai mult de 1.70 metri. Ii priveste timid pe oamenii necunoscuti, cu respect. Ii sclipesc ochii atunci cand vorbeste despre tambal si ai senzatia ca isi retraieste viata pe masura ce o povesteste.
Tambalul era singurul obiect din casa pe care il lovea si scotea sunete
"M-am nascut intr-o familie de artisti si eram inconjurat de tot felul de instrumente prin casa. Tambalul mi s-a parut cel mai fascinant pentru ca luai doua bete si dadeai in el si era si o joaca. La 3-4 ani, cati aveam, era mult mai tentant decat vioara sau pianul, care nu necesitau un efort fizic sa canti la ele. Aici luai doua bete si dadeai in ceva. Si nu numai ca loveai un obiect, el scotea si sunete.
Asta m-a atras cel mai mult: spre deosebire de alte lucruri pe care le loveam cu betele prin casa sau afara, tambalul scotea sunete.Stateam toata ziua si bateam in el pana cand tata m-a invatat cate ceva, mi-a legat niste de ate de cateva corzi si mi-a explicat: "Asta-i LA, asta-i DO, ca idee, joaca-te numai pe notele astea!" Si m-am tot jucat pana cand am invatat mai multe note si mai multe". Marius deseneaza permanent, cu degetele, formele