Fosta deputata este cercetata penal de procurori intr-un dosar in care este acuzata de fals si uz de fals. Aceasta a sustinut intr-o declaratie la intrarea in Parlament ca nu a colaborat cu Securitatea, fapt infirmat de CNSAS.
Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au solicitat Camerei Deputatilor sa comunice data exacta in care a incetat calitatea de deputat a Monei Musca, in vederea solutionarii dosarului 745/2007. Cererea confirma faptul ca fosta liberala este cercetata penal de procurori pentru fals si uz de fals, infractiune pedepsita de lege cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani, pentru ca a semnat o declaratie pe propria raspundere la intrarea in Parlament, in 2004, prin care sustinea ca nu a facut politie politica, fapt infirmat apoi de un verdict al CNSAS.
Potrivit legii, verdictul de politie politica dat de CNSAS unui demnitar atrage dupa sine un dosar penal in care procurorii trebuie sa confrunte sentinta instantei cu declaratia pe propria raspundere data de parlamentarul in cauza la inceperea mandatului.
Or, pana in acest moment, instanta a decis ca Musca a facut politie politica.
Contactat de Cotidianul, Valeriu Stoica, avocatul Monei Musca, a fost retinut in comentarii: “Sunt chestiuni de rutina. Nu ma pot pronunta si chiar nu vreau sa comentez nimic pe tema asta”.
Solicitarea Sectiei de urmarire penala si criminalitate a Parchetului in cazul Monei Musca a fost insa respinsa luni de Camera Deputatilor din cauza viciilor de procedura. Potrivit deputatului Valeriu Zgonea, cererea - semnata de procurorul Marius Iacob - trebuie sa fie semnata de procurorul general.
Cotidianul Fosta deputata este cercetata penal de procurori intr-un dosar in care este acuzata de fals si uz de fals. Aceasta a sustinut intr-o declaratie la intrarea in Parlament ca nu a colaborat c