HotNews.ro prezinta probele depuse de CNSAS in dosarul de colaborator al lui Dan Voiculescu. Colegiul a stabilit, in 2006, ca Voiculescu a facut politie politica, dar liderul PC a contestat verdictul in instanta. In prezent, procesul se judeca la Tribunalul Bucuresti. Saptamana trecuta, la primul termen, procesul a fost amanat pe motiv ca judecatorul nu are certificat de acces la informatii clasificate. Intre timp, CNSAS a depus un document conform caruia rezulta ca niciun document din dosar nu este secret de stat.
Potrivit documentelor din dosar, Voiculescu a dat informatii sub numele conspirative Mircea (1970-1973) sau Felix (dupa 1973) sau chiar semnate cu numele sau real, despre rude, colegi de serviciu sau parteneri de afaceri. Citeste in documentul atasat notele lui Felix la Securitate, rapoarte ale unor ofiteri bazate pe informatii date de Voiculescu si stenogramele discutiilor purtate de liderul PC la CNSAS.
Cititorii HotNews.ro sunt invitati sa spuna, in baza probelor de la dosar, daca Dan Voiculescu a facut sau nu politie politica.
Intr-o nota adresata in 1974 conducerii ICE Vitrocim, unde era angajat ca economist, Dan Voiculescu a explicat imprejurarile in care a aflat de fuga verisoarei sale Paraschiva Silaghi (paginile 148–149). Dan Voiculescu a descris, intr-o declaratie data in 1980, Securitatii mai multe intalniri pe care le-a avut cu cetateni straini pe parcursul a zece ani, declaratie in care aminteste de rapoartele date Securitatii dupa fiecare intalnire (paginile 161–163).Sursa “Felix” a informat in 1982 Securitatea (pe maiorul Marin Nicola) despre o presupusa infractiune economica a unui director adjunct al Vitrocim, Gheorghe Rugescu, fapt pantru care acesta a fost urmarit informativ. Din verificarile CNSAS a rezultat ca Rugescu nu a fost urmarit penal, deci informatiile furnizate de Dan Voiculescu nu au fost co