Pal, fier forjat, ratan şi chiar cuarţ, acestea sunt materialele ce înlocuiesc deja clasicele piese de mobiler din lemn masiv Importatorii de mobilă preferă culorile electrizante şi
Pal, fier forjat, ratan şi chiar cuarţ, acestea sunt materialele ce înlocuiesc deja clasicele piese de mobiler din lemn masiv
Importatorii de mobilă preferă culorile electrizante şi formele ciudate, în timp ce producătorii autohtoni pun accent pe confort.
Ingeniozitatea designerilor de mobilier pare să nu aibă limite: canapele şi chiar lumânări cu cristale Swarovski, pat din cuarţ, fotolii din fire de alamă împletite, roz puternic, culori electrizante, toate sunt la modă acum. Pentru cei cu foarte mulţi bani însă.
La portofele mai subţiri se "asortează" materiale alternative lemnului masiv: pal, fier forjat şi chiar ratan. Cei mai conservatori se pot regăsi în mobilierul în linii moderne, dar simple, sau în stil baroc, din lemn de cireş, nuc sau tei. Cert este că lemnul masiv şi pielea nu par să mai fie pe gustul producătorilor.
În week-endul trecut s-a stabilit ce se poartă şi ce a ieşit din tendinţele modei în materie de mobilier, la târgul dedicat de Romexpo. Cei mai mulţi dintre producătorii şi importatorii de mobilier îşi asigură vânzările pe un an întreg de pe urma comenzilor preluate în cele câteva zile de expoziţie.
Fiţe de top: să dormi pe Swarovski
Pat de 100.000 de euro. Se vinde pe piaţa românească, importat din Italia, şi a fost prezentat la Romexpo. Este atât de scump pentru că la bază este produs din cuarţ, salteaua are latex, iar la cap are o bibliotecă din fier, în forma unei litere - la alegerea clientului. Şi nu este singurul exponat "exotic".
O lumânare de 7.000 de euro, despre care se spune că ar fi cea mai scumpă din lume, o canapea din fire de alamă împletite, fotolii ale căror mânere imită chipul unui om, tablo