Unui sef i te adresezi cu: "Sa traiti!". El este cel care ia decizii si care iti spune cand sa taci. Seful nu vrea sa dezvolte oameni pentru ca ii ameninta pozitia. Este autoritar si conduce obsedat de putere. Tot mai multe companii re
"Desi mi se pare un caz rarisim, ma inteleg foarte bine cu sefa mea de acum si e aceeasi de mai bine de un an de zile. Ma bucur de un loc unde imi pot discuta sarcinile inainte de a ma apuca de ele. Mergem la masa zilnic si cam o data pe luna la bere", povesteste o angajata a unei companii de telecomunicatii din Bucuresti.
Insa nu asa a fost dintotdeauna. Sefii din locurile de munca unde a lucrat anterior erau cu mult diferiti. Unul dintre ei era o tanara cu cativa ani mai mica decat subordonatii sai, care nu mai ocupase o astfel de pozitie pana la momentul respectiv. "Era teribil de inchistata si se vedea ca se straduia sa faca totul bine, insa n-a construit si n-a legat in niciun fel echipa."
O alta sefa isi rezolva o parte din problemele personale la birou, inclusiv un MBA.
Iar al treilea era "un 'terorist', bun specialist de felul lui, dar complet nepregatit sa fie manager. "Nu am plecat doar din cauza lui din companie, ci din cauze cumulate. Cert este ca dadea sarcinile numai seara, dupa ora 17, in conditiile in care programul trebuia sa se termine la 18, dar nu se termina niciodata la 18. Acest lucru se intampla pentru ca nu planifica niciodata sarcinile, nici el, nici sefii lui. Mai mult, nu puteam sa fac absolut nimic fara acordul lui prealabil", povesteste angajata despre perioada in care a lucrat intr-o companie de IT.
De cele mai multe ori, a alege sa te porti ca un sef poate fi varianta cea mai usoara, insa angajatii sunt cei care trebuie sa suporte consecintele. Si la un moment dat, aleg sa plece.
"E mult mai confortabil sa fii sef. Atunci cand seful are un succes se uita in