Restaurantul Shanghai s-a deschis in Cluj-Napoca, in 1998, la initiativa a trei asociati - romanii Calin Muresan si Ungur Iacob si un chinez (in prezent afacerea este condusa doar de cei doi asociati romani), care si-au dorit un loc aparte in piata restaurantelor din Cluj.
La zece ani de la deschidere, restaurantul beneficiaza de o locatie noua in inima Clujului, dar si de extinderea prin francizare, estimandu-se o cifra de afaceri de pana la 1,5 milioane de euro pentru locatiile din Cluj.
Pe Calea Turzii nr. 42 din Cluj, intr-o vila cocheta pe care cei doi si-au dorit-o intr-un stil cat mai aproape de universul chinez, restaurantul Shanghai isi intampina oaspetii. “Am investit in jur de 150.000 de euro. Restaurantul e structurat pe parter si etaj si dispune in total de 104 locuri in 7 sali. In terasa restaurantului (n.r -in fotografie), care are o capacitate de 84 de locuri, am investit in jur de 60.000 de euro”, ne-a declarat Istvan Szilagyi, director dezvoltare al companiei care avea, anul trecut, un restaurant si trei fast-food-uri Shanghai, dar si activitati de catering.
La sfarsitul lui 2006, a aparut si ideea de francizare, o data cu dezvoltarea puternica a centrelor comerciale in toata tara. Proprietarii ofera in franciza trei tipuri de afaceri: restaurant, fast-food si catering cu specific chinezesc. “Am considerat ca este o oportunitate foarte buna pentru a ne extinde in aceste mall-uri - fie prin forte proprii, fie in sistem de franciza”, spune Szilagyi. Pasul urmator a fost deschiderea unui fast-food Shanghai in Iulius Mall Cluj.
“Suntem in discutii avansate pentru deschiderea a doua unitati in regim de franciza in doua mall-uri: unul in Arad si unul in Oradea. Insa nu doar in mall-uri se pot deschide unitati Shanghai. Primul contract de franciza l-am semnat pentru un fast-food si pentru un catering Shanghai situate in zona central