Utilizat în perioada comunistă într-o variantă de o calitate îndoielnică, tapetul câştigă teren an de an în România. Unele modele sunt disponibile acum pe piaţă la preţuri care-l fac
Utilizat în perioada comunistă într-o variantă de o calitate îndoielnică, tapetul câştigă teren an de an în România. Unele modele sunt disponibile acum pe piaţă la preţuri care-l fac mai atractiv ca soluţie faţă de vopseaua lavabilă. Când vine vorba de alegerea unui model, imaginaţia rămâne ultima limită.
Mulţi români văd în utilizarea tapetului un mod de a da un plus de personalitate unei camere. Alţii se limitează doar la avantajele practice. Mizeria rezultată în urma montării tinde spre un nivel minim, iar cunoştinţele necesare se reduc la capacitatea de a citi nişte instrucţiuni simple.
În plus, tapetul nu e o alternativă pretenţioasă. "Comparativ cu utilizarea vopselei lavabile, tapetul nu necesită o finisare perfectă. De asemenea, e foarte greu să ajungi la designul oferit de aceste elemente apelând la o vopsea", spune Alexandru Cocieru, director general xT Deco.
Andrei Ichim, manager Silver Decor, crede că un tapet achiziţionat la şapte euro pe metru pătrat reprezintă deja, din perspectiva preţului, o soluţie mai avantajoasă comparativ cu vopseaua.
Din modelele comercializate de compania sa, aceasta este cea mai ieftină. Compania sibiană xT Deco se adresează marelor mase de consumatori, cel mai scump model ajungând la 23 de lei (6,5 euro) pe metru pătrat.
Variantele ieftine pornesc de la circa 14 lei (3,9 euro) pe metru pătrat. Variaţiile de preţ ţin de modelele tapetului, dar cel mai important factor îl reprezintă materialul din care este confecţionat.
Materiale inedite: metal, catifea şi mătase
Cele mai scumpe modele sunt cele din metal, urmate de tapetul din catifea sau mătase naturală. Acestea încep să fie utilizate