Multi anteprenori au profit mic, iar unii chiar risca sa-si piarda afacerile, din cauza numarului prea mare de taxe pe care trebuie sa le plateasca. In timp ce Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) sustine ca antreprenorii platesc un numar de 115 taxe, in realitate, ei achita 540 de taxe si impozite parafiscale.
Patronii de IMM-uri platesc aproape jumatate din castigul anual pe taxe si impozite. “Nu poti sa obtii o hartie daca nu platesti taxa. Daca firma are contracte de 7.000 de euro, castigul efectiv al firmei este de maximum 2.500 de euro, diferenta acoperind taxe si tarife nefiscale. Sunt prea multe taxe, unele fiind percepute fara logica.
Ministerul de Finante ar trebui sa prezinte mai clar taxele si comisioanele pe care noi, ca antreprenori, suntem obligati sa le platim la notari, contabili si consultanti fiscali, iar o parte ar trebui eliminate”, spune Sebastian Pop, managerul firmei de constructii Casa Pop. Reprezentantii Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) apreciaza ca numarul taxelor si impozitelor parafiscale se ridica la 540, de aproape cinci ori mai mare decat cel identificat de MEF, o treime dintre acestea putand fi insa eliminate, deoarece nu sunt justificate.
Business Standard Multi anteprenori au profit mic, iar unii chiar risca sa-si piarda afacerile, din cauza numarului prea mare de taxe pe care trebuie sa le plateasca. In timp ce Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) sustine ca antreprenorii platesc un numar de 115 taxe, in realitate, ei achita 540 de taxe si impozite parafiscale.
Patronii de IMM-uri platesc aproape jumatate din castigul anual pe taxe si impozite. “Nu poti sa obtii o hartie daca nu platesti taxa. Daca firma are contracte de 7.000 de euro, castigul efectiv al firmei este de maximum 2.500 de euro, diferenta acoperind taxe si tari